Ak Yatırım, THY, Pegasus ve TAV için hedef fiyatını indirdi

AK Yatırım, virüsten en çok etkilenen sektör olan havacılık sektörü hisselerini mercek altına aldı. Raporda, 'Hesaplamalarımıza göre, operasyonların durduğu bir ortamda, Pegasus ve TAV’ın yaklaşık bir senelik sabit giderlerini karşılayacak nakiti bulunurken, THY 6-7 aylık bir nakite sahip' tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Havacılık Sektörü: Koronavirüsü gerçeği – Bölüm 2

2Ç20’de gözle görülür daralma öngörüyor ve 2020 beklentilerimizi ikinci kez aşağı revize ediyoruz. Devam eden uçuş yasakları nedeniyle Nisan ayının sıfıra yakın yolcu sayısı ile en zayıf trafiğin kaydedildiği ay olacağını hesaplıyoruz. Mayıs ve Haziran toparlaması ise Covid-19 için alınan önlemlerinin ne kadar etkili olduğuna bağlı olacaktır. Bu bağlamda geçtiğimiz ay yazdığımız raporda (Koronavirüsü gerçeğini yansıtıyoruz – Bölüm 1) değerlemelerimizde kullandığımız projeksiyonlar oldukça iyimser kalmış oldu.

Bu nedenle, Bölüm 2’de, 2020 için Covid-19’un daha derin etkilerinin görüldüğü bir senaryo üzerinden tahminlerimizi güncelliyoruz. Sonuç olarak 2020’de %25 yolcu trafiği daralması, 2021 için ise önceki tahminimizden %10 düşük bir yolcu trafiği öngörüyoruz. Şirketler için beklentilerimizi aşağı revize ediyoruz hem yukarı hem de aşağı yönlü riskler hala mevcut.
Korona’nın yarattığı yüksek belirsizlik ortamında, kapsamımızda bulunan 3 hisse için 2020 projeksiyonlarımızı aşağı revize ettik.

Ancak, görüşün bulanık olduğu, problemin ne kadar süreceği ve etkisinin ne kadar olacağının bilinemediği bu dönemde, tahminlerimize olan risklerin aşağı ya da yukarı yönlü olarak oldukça yüksek olduğunu görüyoruz.

Sonuç olarak, Pegasus, THY ve TAV için 2020 FAVÖK tahminlerimizi sırasıyla %32, %37 ve %38 daha indirdik.Pegasus ve TAV’ın daha likit, THY’nin ise daha hassas olduğunu hesaplıyoruz.

Hesaplamalarımıza göre, operasyonların durduğu bir ortamda, Pegasus ve TAV’ın yaklaşık bir senelik sabit giderlerini karşılayacak nakiti bulunurken, THY 6-7 aylık bir nakte sahip. Kapsam dahilindeki 3 hisse arasından göreceli değerlemesi cazip, borçluluk oranı düşük olan Pegasus (HF: 60.00 TL/hisse, ‘Endeks Üzeri Getiri’) ve TAV’ı tercih ediyoruz (HF: 29.50 TL/hisse, ‘Endeks Üzeri Getiri’). Risk/getiri profilinin daha az cazip olduğunu düşündüğümüz THY’nin ise tavsiyesini Nötr’e indiriyoruz (HF: 11:00 TL/hisse, ‘Nötr’)."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar