Akbank, 2020'de yüzde 20 kredi büyümesi bekliyor

Akbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada 2021 yılında kredi büyümesinin yaklaşık yüzde 20 olacağını, takipteki alacak rasyosunun ise yüzde 6'dan az gerçekleşeceğini öngördü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Akbank, 2021'de kredi büyümesindeki ılımlı seyrin devam edeceğini öngördü.

Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada 2020'de Türk Lirası bazında kredi büyümesini yüzde 20 civarında öngörürken dolar cinsinden yabancı kredi büyümesinin yatay seyredeceğini öngördü.

Özsermaye karlılığının yüzde 10'lu seviyelerin ortalarında olacağı beklentisini paylaşan Akbank, net faiz marjında 20-30 baz puan daralma olmasını, net ücret ve komisyon artışının yüzde 10’lu seviyelerinde üzerinde gerçekleşeceğini tahmin etti.

Banka operasyonel gider/gelir rasyosunun yüzde 34 seviyesinde gerçekleşmesini beklerken, takipteki kredi rasyosunun yüzde 6'dan daha az olacağını öngördü. Akbank 2021 projeksiyonlarında kur etkisi dahil olmak üzere net kredi maliyetinin 200 baz puandan az olmasını öngördü.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil daha önce yaptığı açıklamada artan maliyetlere dikkat çekmişti.

Artan faiz oranları sonucunda bankaların kaynak maliyetlerinin yükselmekte ve karlılıklarının bundan olumsuz etkilenmekte olduğunu belirten Binbaşgil, "Ancak bu süreç geçicidir. Faizler ileride tekrar düşme trendine girdiğinde ve stabilize olduğunda da tam tersi bir durum yaşanacaktır. Bankalar güçlü sermayeleri ve ayırdıkları karşılıklar sayesinde pandeminin olası etkilerine karşı da sağlam ve hazırlıklıdır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar