Akbank, 9 ayda 4 milyar TL kâr yazdı

Türkiye'nin önemli bankası Akbank, 2019 yılı üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Akbank, yılın ilk 9 aylık döneminde 4 milyar 28 milyon TL konsolide net kar elde etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Akbank, 2019 yılı üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 9 aylık döneminde 4 milyar 28 milyon TL konsolide net kar elde edildi.

Genel Müdür Hakan Binbaşgil, Akbank’ın 2019 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, “Makro ekonomik göstergelerde iyileşme gözlemliyoruz. Önümüzdeki dönem devam etmesini beklediğimiz enflasyondaki düşüş de iyileşme sürecine katkıda bulunacak ve iç talebe olumlu yansıyacaktır. Bankacılık sektörümüz bu dönemde kuvvetli yapısı, güçlü sermaye yeterliliği ve likiditesiyle ekonomimizin gelişimi için kapasite yaratmaya devam etti. Biz de Akbank olarak sağlam finansallarımızla sağlıklı sonuçlar elde etmeyi başardık. Türkiye’nin geleceğine olan inancımız ve güçlü sermayemizle ülkemize desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

"Ekonomiye 259 milyar TL kredi desteği sağladık”
Binbaşgil, şöyle devam etti: “Bu dönemde ekonomimize sağladığımız kredi desteğini 214 milyarı nakdi olmak üzere toplam 259 milyar TL seviyesine çıkardık.Toplam mevduatımız 236 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 379 milyar TL’ye ulaştı. Yüzde 19,5 düzeyinde gerçekleşen çok güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla, reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdük. Bankamız, 1 milyar 182 milyon TL vergi karşılığı ayırarak yılın ilk 9 aylık döneminde 4 milyar 28 milyon TL konsolide net kar elde etti.”

Alış 60.7
Satış 60.75
Değişim 0.85%
Son Değer 60.7
En yüksek 61.15
En düşük 60.05
Haftalık Değişim -2.8799%
Aylık Değişim 29.7563%
Yıllık Değişim 73.4399%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar