Akbank AKBNK hisse yorumu ve analizi

Vakıf Yatırım, beklentilere paralel finansal açıklayan Akbank hissesi için 7,56 TL hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Özkaynak karlılığı %11,9 ile tahminlerimizle uyumlu (=)

Akbank, 2Ç21 dönemi için bizim ve piyasa tahminlerine paralel,  çeyreksel %3,8, yıllık %32,7 artışla, 2,1 milyar TL net kar açıkladı.

Dolayısıyla bankanın bir önceki çeyrekte %11,5 olan özkaynak karlılığı 2Ç'de %11,9'a çıktı. Banka'nın 2Ç'de artan swap giderlerine karşın  yükselen TÜFEX gelirleri net faiz marjını desteklerken, efektif vergi  oranının yükselmesi çeyreksel bazda net kardaki artışı sınırladı.

Son  bir ayda BİST100 endeksine göre %3,4 negatif ayrışan Akbank için 7,56 TL hedef fiyatımız ve kısa vadeli "Endeksin Üzerinde Getiri", uzun  vadeli "AL" tavsiyelerimizi koruyoruz."

Analizin tamamı için:

http://vkyanaliz.com/Files/docs/2c21-finansal-sonuclari-akbank-1627536887.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar