Akbank hisse değerlendirmesi

Vakıf Yatırım, Akbank için 8,60 TL olan hedef fiyatı ve 'Al' tavsiyesini korudu. Raporda, yükselen mevduat maliyetlerinin kredi-mevduat makasını baskılaması yanı sıra enflasyondaki aşağı yönlü revizyona karşın, bankanın 2Ç19’da net faiz marjında iyileşme görüldüğünün altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile  ilgili raporu şu şekilde:

"Akbank 2Ç19 için beklentimizin %5, Research Turkey konsensüs  tahminlerinin ise %8 üzerinde 1,28 mlr TL net kar açıkladı. Bir önceki  çeyreğe göre %9,5 gerileme gösteren net kar, yıllık bazda ise %20,2  düşüşe işaret etti. 1Ç19’da 294 mn TL olarak gerçekleşen net ticari  karın, 2Ç19’da artan swap giderlerinin de etkisi ile 273 mn TL zarara  dönmesi ve daha zayıf gerçekleşen tahsilatlara bağlı olarak diğer  faaliyet gelirlerinin gerilemesi, net karı olumsuz etkiledi.

Yükselen mevduat maliyetlerinin kredi-mevduat makasını baskılaması yanı sıra enflasyondaki aşağı yönlü revizyona karşın, bankanın 2Ç19’da net faiz marjında iyileşme görülmüştür.

Akbank’ın toplam kredi büyümesi 2Ç19’da  sektöre paralel yatay bir seyir izlerken, aynı dönemde YP mevduat  hacmi %2,7 daralma göstermiştir.

Piyasa beklentilerine yakın gelen 2Ç19 sonuçlarının hisse üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. Akbank için 8,60 TL olan hedef fiyatımızı korurken,  kısa vadeli “Endeks Üzeri Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi sürdürüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar