Akçansa hisse yorumu ve analizi

Akçansa için 12,10 TL hedef fiyatla 'Endekse Paralel Getiri'  tavsiyesini korudu. Analizde, 'Beklentilerimize göre Akçansa hissesi, 9.6x FD/FAVÖK ve 32.6x F/K ile  ucuz sayılamayacak çarpanlarla işlem görüyor.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Akçansa 2Ç20’de, 32mnTL olan piyasa beklentisine paralel olarak 33mnTL net kar (yıllık bazda %466 yükseliş) açıkladı. Kurum beklentimiz 30mnTL net kar açıklanması yönündeydi.

Beklentilerden  güçlü açıklanan operasyonel sonuçlar, şirketin bu çeyrekte güçlü bir  kar rakamı açıklamasına katkıda bulundu.

Yurt içi satışlar 212mnTL (yıllık bazda %27 düşüş, çeyreklik bazda %2 yükseliş) olarak  açıklandı. Ancak, ihracat performansı gözle görülür bir artış kaydetti  ve yıllık bazda %34, çeyreklik bazda %45 yükselerek 246mnTL oldu.

Toplamda ise şirket, piyasa beklentilerine paralel olarak 455mnTL net satış hasılatı kaydetti. Açıklanan bu rakam yıllık bazda %6 düşüşe işaret etse de, covid19 sürecine rağmen çeyreklik bazda %18’lik bir yükselişe denk geliyor. Operasyonel giderler 2Ç20’de 2.5 baz puan iyileşme gösterdi ve 5.1% seviyesinde gerçekleşti. Bu sayede Akçansa,  piyasa beklentisini %12.5 aşarak 90mnTL FAVÖK (yıllık bazda %21,  çeyreklik bazda %486 yükseliş) açıkladı.

FAVÖK marjı ise piyasa  beklentilerini 2 baz puan aştı ve 19.8% mertebesine yükseldi. TL’nin Dolar karşısında zayıf seyreden performansı nedeniyle şirket, 7mnTL  tutarında esas faaliyetlerden gider kaydetti.

Buna ek olarak,  çeyreksel bazda 16mnTL tutarında açıklanan faiz giderleriyle birlikte  şirketin başarılı operasyonel performansı bir miktar eridi. Şirketin  net borç pozisyonu 395mnTL olarak açıklandı (1Ç20: 375mnTL). Net  borç/FAVÖK rasyosu ise bir önceki çeyreğe paralel olarak 1.6x olarak  açıklandı. 2020 yılında Akçansa’nın  1,735mnTL net satış hasılatı (yıllık bazda %5 düşüş), 278mnTL FAVÖK (yıllık bazda +%14 yükseliş) ve 70mnTL ( yıllık bazda -%7 düşüş) net kar açıklamasını bekliyoruz.

Beklentilerimize göre Akçansa hissesi, 9.6x FD/FAVÖK ve 32.6x F/K ile  ucuz sayılamayacak çarpanlarla işlem görüyor. Beklentilerden güçlü  açıklanan sonuçlara rağmen, Akçansa için “Endekse Paralel Getiri”  önerimizi ve 12.10TL/hisse hedef fiyatımızı koruyoruz. Hatırlatmak  gerekirse şirket hissesi, son üç ayda BIST-100 endeksinin %42 üzerinde  bir getiri elde etti.  "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar