Akçansa ve Çimsa hissesinde 'AL' tavsiyesi verdi

Halk Yatırım konu ile ilgili raporunda, Akçansa için hedef fiyatını 8,24 TL'den 12,98 TL'ye, Çimsa için hedef fiyatını 8,30 TL'den 13,88 TL'ye yükseltirken, tavsiyeleri de 'TUT'tan 'AL'a yükselttiklerini kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

2019, çimento şirketlerinin talep koşullarını gözlemleyerek maliyetlerinde yaşanan artışları satış fiyatlarına yansıtmak için fırsat kolladıkları, ihracata yönelerek ciro performanslarını koruma çabası içinde bulundukları ve maliyet düşürücü aksiyonlar alarak karlılıklarını korumaya çalıştıkları zor bir dönem oldu.

Yakıt maliyetlerinin önemli bir kısmını oluşturan petrokok ve elektrik gibi girdi fiyatlarında görülen yükselişlerin şirketlerin marjlarını baskıladığını ve çimento şirketlerinin zayıf finansal sonuçlar açıkladıklarını izledik.

Ayrıca, yüksek faiz ortamı nedeniyle, borcu bulunan çimento şirketlerinin karlılıklarının da baskı altında kaldığını söyleyebiliriz.

Borsada işlem gören Araştırma kapsamımızda bulunan çimento şirketlerinden, Akçansa ve Çimsa’nın FAVÖK performanslarının dokuz aylık dönemde sırasıyla %39,6 ve %35,7 gerilediğini FAVÖK marjlarında da yıllık bazda 9,9 puan ve 9,2 puan daralmalar kaydedildiğini izledik. Net kar tarafında da, sırasıyla %68,4 ve %85,5’lik düşüşler yaşanırken, net kar marjlarında da yıllık bazda 9 puan ve 14,2 puan gerilemeler yaşandığına tanıklık ettik.

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar