Aksa Akrilik AKSA hisse yorumu ve teknik analizi

Ak Yatırım, Aksa Akrilik hedef fiyatını 9,00 TL'den 7,60 TL'ye düşürürken, 'NÖTR' tavsiyesini korudu. Raporda, ‘Düşen petrol fiyatları ile akrilik elyaf üretiminde kullanılan hammadde olan Akrilonitril’de  talep düşüşü nedeniyle fiyatlardaki düşüş trendinin devam etmesi  bekleniyor’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Aksa Akrilik 1Ç20’de 65 milyon TL net kar açıkladı, bizim  beklentimiz olan 60 milyon TL’nin %8 üzerinde. 1Ç19’daki 64 milyon TL  net kara nominal bazda paralel.

1Ç20 ciro yıllık %15 büyüme ile 1  milyar 62 milyon TL olarak gerçekleşti, bizim beklentimiz olan 1  milyar 140 milyon TL’nin %7 altında kaldı. Düşen satış fiyatları ile  cirodaki büyüme yavaş kaldı.

FAVÖK 1Ç20’de %42 büyüme ile 198 milyon TL olarak gerçekleşti. Düşük kalan hammadde fiyatları ve artan  kapasite kullanım oranı ile bu büyüme gerçekleşti. Mart sonunda  şirketin 1 milyar 60 milyon TL net borç pozisyonu vardı, 2019  sonundaki 959 milyon TL’nin biraz üzerinde.

Nisan ayı başından  itibaren Covid salgını etkisiyle şirket kapasite kullanım oranının %50  seviyesine indiğini açıkladı. Son olarak da düşen petrol fiyatları ile akrilik elyaf üretiminde kullanılan hammadde olan Akrilonitril’de  talep düşüşü nedeniyle fiyatlardaki düşüş trendinin devam etmesi  bekleniyor. Bu olumsuz gelişmeler nedeniyle tahminlerimizi revize  ettik ve değerlemede 12 aylık hedef fiyatımız 9,00 TL’den 7,60 TL’ye  indi.

Nötr önerimizi koruyoruz. İleriye dönük olumsuz ve belirsiz  ortam nedeniyle hisselerde zayıf tepki olabilir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar