Aksa Akrilik AKSA hisse yorumu ve teknik analizi

Yapı Kredi Yatırım, Aksa Akrilik'i 21,70 TL hedef fiyat ve 'al' tavsiyesi ile inceleme kapsamına dahil etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aksa Akrilik'i 21,70 TL hedef fiyat ve 'al' tavsiyesi ile inceleme  kapsamına dahil etti.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"AKSA - Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi. AL.

Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi olan Aksa Akrilik'i 21.7 TL  hedef fiyat ve AL tavsiyesiyle inceleme kapsamımıza dâhil ediyoruz. 12  aylık hedef fiyatımız %37 getiri potansiyeline işaret ediyor. Hisseyi  beğenmemizin ana nedenlerini (i) akrilik elyaf segmentinin istikrarlı  nakit akışları, (ii) düzenli temettü ödemesi ve (iii) karbon elyaf  segmentinde olası yeni anlaşmalar ile büyüme potansiyeli olarak  sıralayabiliriz. 2020-2023T yılları arasında Aksa'nın %14 VAFÖK ve %27  net kar YBBO yakalamasını öngörüyoruz.

Hisse, 2021 beklentilerimize göre 5.2x FD/VAFÖK ve 7.5x F/K  çarpanlarıyla işlem görüyor, bu da 3 yıllık ortalamalara göre  sırasıyla %14 ve %26 iskontoya işaret ediyor.

Dünyanın en büyük üçüncü akrilik elyaf pazarı İran'a uygulanan  ambargolarının kalkması ve buna ilişkin olumlu haber akışı kısa vadede  hisse için katalizör rolü oynayabilecektir.

Öngörülebilir ve istikrarlı nakit akışı - Aksa Akrilik %24 küresel  pazar payı ve yıllık 330 bin ton üretim kapasitesiyle dünyanın tek  çatı altındaki en büyük akrilik üreticisidir. 1Ç21 itibariyle
Şirket'in yurtiçi pazar payı %75 seviyesindedir. Şirketin tahmin  dönemimiz boyunca (2021-2025) arasında yıllık ortalama %16 VAFÖK marjı  ile yaklaşık 140 milyon dolar VAFÖK yaratmasını bekliyoruz.

DowAksa'da yeni anlaşmalar bekleniyor - Aksa ve Dow Chemical Company  arasında ortak girişim olan DowAksa, 2017 yılında dünyanın en büyük  rüzgâr türbini üreticilerden biri olan Vestas ile türbin kanatlarında  kullanılan karbon elyaf pultruze profillerinin tedariki için 4  yıllığına 300 milyon dolarlık anlaşma yapmıştı. Şirket bu alanda yeni  bir oyuncu ile görüşmelerini devam ettiriyor. DowAksa ilk etapta  mevcut kurulu gücünü %42 artırarak 8,500 ton'a, daha sonra orta vade  de 13,500 ton'a arttırmayı hedefliyor.

Riskler -- i) hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalar  ii) talebin  daralması, ve iii) makro ekonomik koşullarda bozulma."

AKSA AKSA AKRILIK KIMYA SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 103.8
Satış 103.9
Değişim 3.2%
Son Değer 103.9
En yüksek 104.2
En düşük 100.8
Haftalık Değişim -0.1921%
Aylık Değişim 7.5801%
Yıllık Değişim 6.2223%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar