Aksa Akrilik'in kârı ne kadar oldu?

Aksa Akrilik, ocak-eylül dönemine ilişkin konsolide faaliyet sonuçlarını açıkladı. Şirketin 2018'in ocak-eylül döneminde 34 milyon lira düzeyinde bulunan net kârı, bu yılın aynı sürecinde 221 milyon liraya çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aksa Akrilik, ocak-eylül dönemine ilişkin konsolide faaliyet sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirket, bu yılın 9 aylık döneminde 221 milyon lira net kar elde etti. Aksa Akrilik'in net karı, geçen yılın ocak-eylül döneminde 34 milyon lira düzeyinde gerçekleşmişti. Bu da şirketin net karının geçen bir yıllık süreçte 6,5 katına çıktığını ortaya koydu.

2.7 milyar ciroya ulaştı

Bu yıl 2,7 milyar lira ciroya ulaşan Aksa Akrilik, yüzde 16'lık faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) marjıyla karlılığını destekledi. Aksa Akrilik'in 2018'in ocak-eylül döneminde yüzde 45 düzeyinde bulunan ihracat oranı ise bu yılın aynı sürecinde yüzde 48'e çıktı.

 

AKSA AKSA AKRILIK KIMYA SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 104
Satış 104.1
Değişim -0.8%
Son Değer 104.1
En yüksek 106.4
En düşük 103.4
Haftalık Değişim 3.0693%
Aylık Değişim 7.7871%
Yıllık Değişim 6.4268%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar