Aksigorta, 2019 yılında 366 milyon TL net kâra ulaştı

Aksigorta, 2019 yılında %30,9 artışla 4.474 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdi. 2019’da müşteri odaklı yaklaşımlarla, inovasyon,  analitik, yapay zekâ ve yeni teknoloji yatırımlarına odaklanan Aksigorta, net kârını ise 366 milyon TL’ye ulaştırdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sabancı Holding iştiraki Aksigorta, 2019 yılına ilişkin finansal  tablosunu açıkladı. Elde ettiği rakamlarla sektörün ve ülke  ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmayı ve sürdürülebilir büyüme ile  pazar payını artırmayı amaçlayan Aksigorta, hedefleri doğrultusunda  attığı adımlarla pazar payını yüzde 8,3 seviyesine çıkardı.

Şirket, 2019 yılında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,9 artışla, 4.474  milyar TL prim üretimi gerçekleştirdi. Yıl sonu itibariyle aktif  büyüklüğünü 4.608 milyon TL’ye yükselten Aksigorta, 2018 yılında elde  ettiği 228 milyon TL’lik net kârını ise 366 milyon TL’ye ulaştırdı.

Sürdürülebilir kârlılık ile daha fazla katma değer hedefi

Trafik branşında yüzde 35 nakliyat branşında yüzde 25, kasko  branşında ise yüzde 23’lük büyüme elde ettiklerini ifade eden

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Doğru stratejik adımlarımızın yanı  sıra acentelerimiz ve çalışanlarımızın da gayretiyle oldukça başarılı  bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemlerde de kârlı büyüme  hedefimiz paralelinde, hissedarlarımıza daha fazla katma değer  yaratmayı planlıyoruz. Aksigorta olarak müşterinin ihtiyacına uygun  ürün ve hizmetlerle geleceği güvence altına alıyoruz.

Yeni Nesil Teknolojiler, RPA, AI, Digital Twin kullanımları ile dijitalleşerek   müşteriler, dağıtım kanalları ve çalışanlar da dahil olmak üzere tüm  paydaşlarımız için verimlilik ve ihtiyaç odaklı sigorta deneyimi  yaratmak için çalışıyoruz. Aksigorta olarak, inovasyon, analitik,  yapay zekâ ve yeni teknolojiler konusunda yatırımlarımızı sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar