'Alacağımız kararlarla zoru birlikte yeneceğiz'

Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde kapsamlı bir eşgüdüm toplantısına başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün alacağımız kararlarla zoru birlikte başaracağız' dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Koronavirüs salgınına karşı alınacak ekonomik ve sosyal önlemleri belirlemek üzere, toplumun tüm kesimleri ve devletin zirvesi bir araya geldi. yaklaşık 100 katılımcının yer aldığı toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu karantina sebebiyle alınan önlemlerle günlük hayatı durma noktasına getiren sürecin ciddi ekonomik sonuçlarının ortaya çıkacağını bildirdi.

Hem hastalığın salgına dönüşmesini engellemek hem de üretim, ticaret, istihdam ve ekonomiyi canlı tutma mecburiyeti olduğunun altını çizen Erdoğan, “Ağustos 2018’de yaşadığımız kur, faiz hareketi, enflasyonun etkilerinden yeni kurtulma aşamasına gelindiği, işlerin yoluna girdiği dönemde ipin ucunu asla bırakamayız” dedi.

Covid 19 ile mücadele ederken, ekonominin çarklarını döndürmenin kolay olmadığına değinen Erdoğan, bunun için devlete düşen görevler yanı sıra özel sektörün de sorumluluğu olduğunu aktardı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar