Albayrak istifa etti, MB başkanı değişti: Dolar ne kadar oldu?

Geçen hafta 8,58 zirvesini gören dolar/TL, yeni haftaya sert düşüşle başladı. Dolar/TL 8,18'e, Euro/TL 9,73'e kadar indi. Piyasalar TCMB Başkanı Ağbal'ın ilk mesajını olumlu yorumlarken, gözler sosyal medyadan istifa paylaşımı yapan Albayrak'a ilişkin süreci takip ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk lirası varlıklar sıcak gündemle birlikte yeni haftaya hareketli başladı. Dolar ve euroda sert düşüş yaşanırken, borsada yükseliş devam ediyor.

Hafta sonu Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Naci Ağbal'dan ilk açıklama geldi. Temel amacın fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Naci Ağbal, "Tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacak. 19 Kasım'a kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilecek" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dünkü istifa paylaşımı sonrası, resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 

Yaşanan iki kritik gelişme sonrasında dolar, Türk Lirası karşısında sert düşüş gözleniyor. Dolar ve euro kurunda yüzde 4'e ulaştı. Saat 10:12 itibarıyla 8,1995'ten el değiştiriyordu. Geçtiğimiz haftayı 10,1264'ten kapatan euro/TL ise 10 liranın altına geriledi. Saat 10:12 itibarıyla 9,7460  seviyelerindeydi. 

Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi ise yüzde 2,1 artışla 1.216 puandan güne başladı. Açılışın ardından alımlar artarken BİST 100, 1.220 puanı geçi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar