Albayrak’tan enflasyon yorumu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye için değişim başlıyor' sloganıyla başlatılan iş dünyası ile buluşma programları kapsamında Samsun'da konuştu. Albayrak, Enflasyonda tarihi bir neticeyi ortaya koyduk, kasım ve aralığı hedefimiz olan yüzde 12'nin altında kapatacağız. Ama önümüzdeki sene inşallah tek haneleri göreceğiz’ dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekonomide yaşadığımız saldırıların hiçbiri birbirinden bağımsız değil. Ülkemiz çok yoğun bir kuşatma planıyla mücadele veriyor. Tehditlerin hedefi ülkemizin bekasını yıkmaktı ama hepsi bertaraf edildi. Ülkemizi kur, faiz ve enflasyon sarmalına almak için her yolu denediler.

ENFLASYONDA YILI YÜZDE 12'NİN ALTINDA KAPATACAĞIZ

Türkiye'yi faiz yüküyle çökerteceklerini düşündüler ama tüm bu süreçlerde güçlü bir refleks gösterdik, her birini püskürttük. Enflasyonda tarihi bir neticeyi ortaya koyduk, kasım ve aralığı hedefimiz olan yüzde 12'nin altında kapatacağız. Ama önümüzdeki sene inşallah tek haneleri göreceğiz.

TÜRKİYE BATACAK DİYE VATANDAŞI KORKUTMAYA ÇALIŞTILAR

Faizleri indirmeyin diyorlardı, ne oldu son 3 ayda Merkez Bankası 1000 puan faiz indirdi. Türkiye battı batacak diye vatandaşı korkutmaya çalıştılar. Arjantin IMF ile anlaştı, siyasi ve ekonomi olarak çöküntü yaşadı. Biz öyle yapmadık. 15 aylık olağanüstü dönemi tahminlerden çok daha az bir hasarla geride bıraktık.

KAMU BORÇ YÜKÜNDE DÜNYADAKİ EN İYİ ÜLKELERDEN BİRİYİZ

Kamu borç yükünde dünyadaki en iyi ülkelerden biriyiz. 25 Ekim itibarıyla yıllık ticari kredi büyümesi yüzde 6.4 oldu, 4A kapsamındaki sigortalı eylül itibarıyla 431 bin kişilik artış gerçekleştirdi. En yüksek istihdam artışı olan ay oldu. Ekonomi güven endeksi Ekim'de yüzde 20 arttı.

DAR GELİRLİLERE EV MÜJDESİ

Tüm öncü rakamlar gösteriyor ki, inşallah bu yılı pozitif büyümeyle kapatacağız. Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak finansman modelinin altyapısını hazırladık. 20 yıl vade ile tarihin en düşük faiz oranı ile kira, kiradan daha ucuz maliyetle bu gelir grubundaki vatandaşları ev sahibi yapacak finansal altyapıyı hazırladık.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar