Ali Babacan'a FETÖ soruşturması iddiası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile ilgili soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Eski bir hazine çalışanının FETÖ iddiasıyla ilgili suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Babacan ile ilgili soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Eski bir hazine çalışanının FETÖ iddiasıyla ilgili suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Babacan ile ilgili soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Ne olmuştu?
Ali Çevik adlı eski Hazine çalışanı Ali Babacan hakkında suç duyurusunda bulunup, bakanlık yaptığı dönemlerde bürokratik atamalarda ve İzmir Askeri Casusluk Davası kumpası Hazine Müsteşarlığı'nda hayata geçirilmesinde FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğini öne sürmüştü. Babacan'ın yanına danışman olarak aldığı herkesin FETÖ'cü çıktığı iddia edilen başvuruda isimleri İzmir'deki askeri casusluk davasına görevden uzaklaştırılıp, yerlerine FETÖ'cüleri almakla suçlamıştı.

Babacan'ın bu şekilde örgüte yardım ettiği iddia edilmiş ve Hazine'de kritik görevlere atadığı isimlerin bir kısmının da Ankara'daki yargılama sonucu mahkum olduğu ifade edilmişti.

Kategoriler Gündem
Yorumlar