Almanya’da Amazon çalışanları greve girdi

Amazon’un Almanya’daki depolarında koronavirüsü vakalarının artması, işçi sendikası Verdi’yi harekete geçirdi. Yapılan açıklamada, şirketin gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle “İyi ve sağlıklı çalışma” sloganı altında en az 48 saatlik grev yapılacağı belirtildi. Sendika 30 ila 40 personelin virüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amazon’un Almanya’da bulunan depo ve ofisindeki çalışanlar, greve gitmeye hazırlanıyor. Reuters’ta yer alan habere göre işçi sendikası Verdi, depolarda corona virüsü salgını için yeteri kadar önlem alınmaması ve bunun sonucunda çalışanların virüse yakalanması nedeniyle bu kararı aldı.

Verdi, yaptığı açıklamada, “İyi ve sağlıklı çalışma sloganı altında gerçekleştirilecek grev en az 48 saat sürecek” denildi. Sendikanın sözcüsü Orhan Akman ise, “Elimizdeki bilgilere göre depolarda çalışan 30 ila 40 personelin corona virüsü testleri pozitif çıktı” diye konuştu. Sendika, Amazon’un bu konuda şeffaf bir şekilde bilgilendirme yapmadığını da dile getirdi.

Verdi ile Amazon arasında 2013’ten beri lojistik işçilerinin daha iyi ücret ve koşullar altında çalışmaları için bir mücadele yürütülüyor. İşçiler bu nedenle sık sık greve gitti.

Amazon dünya çapında çalışanları corona virüsünden korumak için alınan önlemlere 4 milyar dolar (27.4 milyar TL) harcandığını açıklamıştı.

 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar