Alnus Yatırım'dan otomotiv hisselerine hedef fiyat revizyonu
Alnus Yatırım, otomotiv sektöründeki yavaşlamayı gerekçe göstererek TOFAŞ, Doğuş Otomotiv ve Ford Otosan için hedef fiyatlarını aşağı yönlü revize etti. Kurum, hedef fiyat indirimlerine rağmen üç hisse için de "AL" tavsiyesini korudu.
Abone ol
Alnus Yatırım, Haziran ayı otomotiv pazarı verilerinin sektörde zayıflamaya işaret etmesinin ardından otomotiv şirketlerine yönelik hedef fiyatlarını aşağı yönlü güncelledi.
Haziran ayında Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı geçen yılın aynı dönemine göre %11,4 daralırken, yılın ilk altı ayında toplam pazar %8,2 geriledi. Raporda, hibrit araç satışlarının büyümesini sürdürmesine karşın benzinli, dizel ve elektrikli araç segmentlerinde zayıf görünümün öne çıktığı belirtildi.
Şirket bazında ise Ford Otosan'ın yurt içi satışları yılın ilk yarısında %25,3, Doğuş Otomotiv'in %9,9 gerilerken, Tofaş'ın satışları Stellantis birleşmesinin baz etkisiyle %29,8 arttı. Buna karşın sektör genelindeki talep görünümündeki zayıflama nedeniyle hedef fiyatlarda aşağı yönlü revizyona gidildi.
Yeni hedef fiyatlar şu şekilde açıklandı:
- TOASO: 426,42 TL → 410,20 TL
- DOAS: 247,41 TL → 237,50 TL
- FROTO: 128,21 TL → 115,80 TL
Kurum, hedef fiyat revizyonlarına rağmen üç şirket hissesi için de mevcut seviyelere göre yükseliş potansiyelinin devam ettiğini değerlendirerek "AL" tavsiyesini korudu.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.