Altın düşerken bakırdan yeni rekor

Altın, ekonomik toparlanmanın başladığına dair işaretlerle düşerken bakır yedi yılın zirvesinde. Bakır, Londra Metal Borsasında yüzde 2.3 yükselerek ton başına 7.672 dolara gelirken alüminyum ve zinc de yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Altın fiyatları, aşı haberlerinin küresel bir toparlanmaya dair olumlu sinyalleri beraberinde getirmesiyle düşerken endüstriyel metaller bu iyimserlikle yükseliyor.

Külçe altın ons başına 1.800 doların altına düşerken bakır ekonomik toparlanmanın giderek iyileştiğiyle ilgili işaretlerle son yedi yılın en yüksek seviyesinde.

İyimser havayla birlikte kasım ayında riskli varlıklara olan talepte bir artış görüldü ve küresel hisse piyasaları rekor bir aya doğru ilerliyor.

ABD’nin iki üst düzey sağlık yetkilisi ise haftasonu yaptıkları açıklamada, aşının yıl bitmeden ülke çapında dağıtılacağını söyledi.

Çin’de ise imalat sektörü endeksi üç yılın en yüksek seviyesinde açıklanırken ülkede yerel tüketimi desteklemek için uygulamalar yürürlüğe girdi. 

Spot altın, TSİ 08:02’de yüzde 1.01 değer kaybederek ons başına 1769.94 dolar seviyesine geriledi.

Bakır, Londra Metal Borsasında yüzde 2.3 yükselerek ton başına 7.672 dolara gelirken alüminyum ve zinc de yükseldi. Demir madeni vadelileri ise Singapur’da yüzde 1.4 yükseldi.

Kategoriler Altın
Yorumlar