2 hissede brüt takas kararı

ISYAT.E, PSDTC.E SPK kararı uyarınca devreye alınan Volatilite  Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında paylarında 6 Nisan seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

ISYAT.E, PSDTC.E paylarında 6 Nisan seans sonuna kadar brüt takas  uygulanacak.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite  Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, ISYAT.E, PSDTC.E paylarında  23/03/2020 tarihli işlemlerden  (seans başından) 06/04/2020 tarihli  işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler pazar değişimi ve diğer  nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından  ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

SPK'nın 02/03/2020 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar açığa satış  işlemleri yasaklanmıştır."

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti İşlem göreceği tarih belli oldu Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor