ABD'de bekleyen konut satışları arttı

ABD’de bekleyen konut satışları haziranda yüzde 0,2 artmasına rağmen beklentinin altında kaldı. National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan raporuna göre, bekleyen konut satışları haziranda önceki aya oranla yüzde 0,2 yükseldi.

National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan raporuna göre, bekleyen konut satışları haziranda önceki aya oranla yüzde 0,2 yükseldi. Söz konusu veriye ilişkin piyasa beklentisi yüzde 1,2 artış yönündeydi. Mayıs'ta bekleyen konut satışları, bir önceki aya göre, yüzde 3,7 gerilemişti.


Bu sonuçla, bekleyen konut satışları endeksi, mayısta 110,8 puandan haziranda 111 puana yükselmiş oldu. 


NAR'ın bekleyen konut satışlarına ilişkin raporunda, son 12 ayda ikinci kez en yüksek  değerine ulaşan endeks olumlu karşılanırken, yine de bu seviyenin nisan ayındaki 115 puanın altında olduğu bilgisine yer verildi. 


Raporda görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, "Maalesef, düşük mortgage oranlarından faydalanmaya çalışan alıcılar için konut fiyatları ücret ve gelirlerdeki büyümeyi yansıtacak sağlıklı bir hıza ulaşamadı" yorumunu yaptı. 


Bekleyen konut satışları, yeni inşaatlar hariç, kontrat altına alınarak satılmayı bekleyen fakat henüz nihai sözleşmelerin yapılmadığı evleri kapsıyor. Veri, gelecek dönemdeki konut satışları hakkında bilgi sağlaması açısından önem taşıyor. 




AA

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor