ABD'de enflasyon şubatta yüzde 0,4 arttı

ABD'de TÜFE, şubat ayında piyasa beklentileriyle paralel bir seyir izleyerek aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 1,7 arttı. Ülkede tüketici fiyatları, şubatta yıllık bazda yüzde 1,7 artarak beklentileri karşıladı.

ABD Çalışma Bakanlığı, şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisini açıkladı. Buna göre, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti şubatta, piyasa beklentilerini karşılayarak, bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4 arttı. TÜFE, ocakta aylık bazda yüzde 0,3 artmıştı.

Benzin endeksi Şubat ayında yüzde 6,4 artarak artışa devam etti ve tüm kalemler arasında mevsimsellikten arındırılmış artışın yarısından fazlasını oluşturdu. Elektrik ve doğal gaz endekslerinin de artmasıyla, enerji endeksi şubatta yüzde 3,9 arttı. Gıda endeksi de aynı dönemde yüzde 0,2 arttı.

Ülkede tüketici fiyatları, şubatta yıllık bazda yüzde 1,7 artarak beklentileri karşıladı. Tüketici fiyatları, ocak ayında yıllık bazda yüzde 1,4 artmıştı.

Gıda ve enerji hariç tüm kalemler için endeks, son 12 ayda yüzde 1.3 arttı. Gıda endeksi son 12 ayda yüzde 3,6 artarken, enerji endeksi bu dönemde yüzde 2,4 arttı.

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE ise şubatta beklenti olan yüzde 0,2’lik artışın altında, yüzde 0,1 arttı.

Çekirdek enflasyon, yıllık bazda ise yüzde 1,3 artarak beklentilerin altında kaldı. Söz konusu verinin yüzde 1,4 artması bekleniyordu.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor