Alkim Kağıt'tan yurtdışı yatırımı

Alkim Kağıt, KAP'a yaptığı açıklamada Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Almanya'nın Köln şehrindeki bir fabrika alanına 21 milyon euro yatırım yapılması kararını aldı.

Konuyla ilgili şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

28.06.2022 tarihinde toplanan Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre;

25.05.2022 tarihindeki Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda yapılan araştırmalar neticesinde; Almanya'nın Köln şehrindeki Zanders Abwicklung GmbH fabrikasında bulunan ve özellikle yüksek gramaj üretim yapabilen ikinci el 125.000 ton/yıl kapasiteli kağıt makinesi ve ekipmanları ile tamamlayıcı inşaat, ithal-yerli makine ve ekipmanları ve modernizasyonu için 21.000.000 EUR'a kadar yatırımın yapılmasına karar verilmiştir.

Kurulu mevcut fabrikamız ile kurulacak yeni üretim tesisi toplam kapasite üretim gramajına bağlı olarak 225.000 ton/yıl'a çıkabilecektir. Teşvik belgesi yasal prosedürleri sonrası yaklaşık 2 yılda tamamlanması planlanan yatırım, 10.000.000 EUR'dan az olmamak üzere özkaynaklardan, kalan 11.000.000 EUR'a veya karşılığı diğer para birimleri olmak üzere ihtiyaç hallerinde kısmi olarak kredi kullanarak tamamlanacaktır.

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor