Almanya'da istihdam ocakta hafif arttı

Destatis'in geçici verilerine göre, Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış istihdam 2017'nin ilk ayında bir önceki aya göre 0,1'lik artış kaydetti... Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış istihdam, ocak ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 arttı.

Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış istihdam, ocak ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 arttı. 


Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı geçici verilere göre, ülkede mevsimsellikten arındırılmış istihdam oranı bu yılın ilk ayında bir önceki aya göre hafif arttı. Ocak ayında istihdam yüzde 0,1 yükseldi.


Ocak ayında istihdama katılan kişi sayısı ise aylık 58 bin artarken, toplam istihdam da 43 milyon 874 bin oldu. 


Almanya’da istihdam, arındırılmamış rakamlarla değerlendirildiğinde ise söz konusu dönemde yüzde 0,8 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1,4 yükseldi.


Arındırılmamış istihdam sayısı da 43 milyon 560 bin olarak belirlendi.


İş gücü anketine dayanan geçici tahminlere göre, ocak ayında Almanya’da mevsimsel ve düzensiz etkilerden arındırılmış işsiz sayısı önceki aya kıyasla yaklaşık 21 bin kişi azaldı.


Ülkede ocak ayı işsizlik oranı ise yüzde 3,8 olarak ölçüldü.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor