Almanya'da tüketici güveni mayısta düştü

GfK, Almanya'da tüketici güveni negatif 8,8 puana geriledi. Diğer yandan gelir beklentisi endeksi aylık 13 puan düşüşle 9,3 puana geriledi.

Alman araştırma şirketi GfK’nın tüketici iklimi çalışması verilerine göre, Almanya'da mayıs ayı için tüketici güveni, nisan ayındaki negatif 6,2 puandan, 2,7 puan düşüşle, negatif 8,8 puana geriledi.

GfK verileri, Almanya'nın ekonomik görünümünün COVID-19 virüsünün daha bulaşıcı varyantının getirdiği tedbirlerin sıkılaştırılması ve yeni belirsizlikler etkisiyle 2,7 puanlık artış beklentisine rağmen 2,7 puan geriledi.

Diğer yandan gelir beklentisi endeksi aylık 13 puan düşüşle 9,3 puana geriledi. Ekonomik beklenti anketi ise 7,3 puan ile aylık 10,4 puan düştü.

GfL tüketici uzmanı Rolf Buerkl, “Ülke ekonomisi COVID-19  salgının üçüncü dalgasından olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Tıpkı 2020 yılında olduğu gibi, tüketim ekonominin destekleri arasında olmayacak” dedi.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı