Arçelik, satın almanın bedelini nakit ödeyecek

Koç Holding’e ait beyaz eşya ve teknoloji şirketi Arçelik, Hitachi ile küresel ev aletleri alanında yaptığı ortaklık sonrası 300 milyon dolara anlaşmışlardı. Şirket, yüzde 60 oranındaki hisse için 300 milyon dolarlık ödemenin nakit yapılacağını belirtti.

Arçelik, Hitachi ile Japonya dışındaki küresel ev aletleri biriminde kurduğu ortaklığa ilişkin düzenlediği telekonferansta yüzde 60 oranındaki hisse için 300 milyon dolarlık ödemenin nakit yapılacağını belirtti.

Satın alma işlemi, firma değeri/FVAÖK üzerinden bakıldığında yaklaşık olarak 7 çarpanla gerçekleştirildi.

bloomberght.com'un internet sitesinde yer alan habere göre, Arçelik, Hitachi ile küresel ev aletleri alanında yaptığı ortaklıkla ilgili yatırımcılara düzenlediği telekonferansta 300 milyon dolarlık ödemenin nakit yapılacağını, hisse alınan şirketin sermaye ihtiyacının negatif olduğunu açıkladı.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Koton'un halka arz sonuçları açıklandı BofA, o hissede yüklü alım yaptı Son 5 halka arzın en çok kazandıranı o hisse oldu Altınay Savunma Teknolojileri kaç lot verir? O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı