Avrupa borsaları düşüşle kapandı

Avrupa borsaları ABD-AB tarife belirsizliğiyle düşerken, İtalya pozitif ayrışarak günü yükselişle kapadı.

Avrupa borsaları, ABD ile AB arasında devam eden tarife görüşmeleri nedeniyle haftaya temkinli başladı. Yatırımcıların "bekle-gör" yaklaşımı benimsediği işlem gününde, borsalar İtalya hariç değer kaybetti.

Kapanışta:

  • Stoxx Europe 600: %0,33 düşüşle 541,37 puan
  • FTSE 100 (İngiltere): %0,43 düşüşle 8.760,96 puan
  • CAC 40 (Fransa): %0,33 kayıpla 7.665,91 puan
  • DAX 40 (Almanya): %0,51 düşüşle 23.990,61 puan
  • FTSE MIB 30 (İtalya): %0,13 artışla 39.792,22 puan

Euro/dolar paritesi TSİ 19.53 itibarıyla %0,30 artışla 1,176 seviyesinde.

Ticaret Gerilimi Bekleyişe Yol Açtı

ABD-AB tarifeleri konusunda 9 Temmuz öncesi bir anlaşmaya varılabileceği beklentisi Avrupa basınında yer aldı. Fransa, kötü bir anlaşma yerine daha geç ama daha iyi bir uzlaşıyı tercih edeceklerini açıkladı.

Bayer Hisselerinde Sert Düşüş

Alman ilaç devi Bayer AG, ABD’deki glifosat davaları nedeniyle %5’ten fazla değer kaybetti.

Almanya Enflasyonu Geriledi

Mayısta %2,1 olan yıllık enflasyon, haziranda %2’ye indi. Avrupa Merkez Bankası (ECB), %2’lik hedefi koruyarak para politikası stratejisini güncelledi. ECB, hem düşük hem yüksek enflasyona karşı daha dengeli tepki vereceğini taahhüt etti.

BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı! BofA, bugün açık ara o hisseyi topladı! BofA'dan o hissede 800 milyon TL'lik yüklü satış! BofA'dan o hissede 1.6 milyar TL'lik yüklü satış! Manipülasyon operasyonuna neden olan hisse belli oldu Günün önemli şirket ve sektör haberleri