Bankacılık endeksinde kazançlar yüzde 7'yi geçti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını yüzde 2,67 artışla 99.060,23 puandan tamamladıktan sonra yükselişini sürdürdü ve bankacılık endeksi yüzde 7 kazanç sağladı. Vakıfbank hisselerinde yüzde 10, Garanti hisselerinde yüzde 7'ye varan kazançlar yaşandı.

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2.574,91 puan artarken, toplam işlem hacmi 4,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 6,20, holding endeksi yüzde 1,03 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 0,52 ile metal,eşya,makina oldu.

Haftanın ilk işlem günününün ikinci yarısına da alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da kazançlar yüzde 3,56 oldu.

Uzmanlar, FED'in faiz indirimi yapacağı beklentisinin ve Trump'ın S-400 konusundaki açıklamalarının Borsada yukarı yönlü hareketi desteklediğini belirtiyor.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı Koton'un halka arz sonuçları açıklandı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler