Bankalardaki mevduat 25 trilyon liraya yaklaştı

Bankacılık sektöründe mevduatlar, eylülün son haftası itibarıyla yılbaşına göre yüzde 31,4 artarak 24 trilyon 968 milyar liraya ulaştı. En yüksek artış, resmi kurum hesaplarında gerçekleşti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, yurt içi ve yurt dışı yerleşiklerin mevduat bankalarındaki toplam mevduatı, eylül sonu itibarıyla yılbaşından bu yana yüzde 31,4 artarak 24 trilyon 968 milyar 332 milyon liraya çıktı.

Bu tutarın 14 trilyon 541 milyar 995 milyon lirası gerçek kişilerin hesaplarında bulunuyor. Gerçek kişilerin mevduatı yılın dokuz ayında 3 trilyon 258 milyar lira artışla yüzde 28,9 büyüdü.

Geçen yıl sonunda 18 trilyon 998 milyar lira olan toplam mevduat, 9 ayda yaklaşık 6 trilyon liralık artış kaydetti.

Resmi kurum hesaplarında rekor artış

Ticari kuruluşların mevduatı yılın başına göre yüzde 31,4 artarak 8 trilyon 513 milyar liraya ulaştı. En dikkat çekici artış ise resmi ve diğer kuruluşların mevduat hesaplarında görüldü.

Bu kalem, geçen yıl sonundaki 1 trilyon 236 milyar liradan 1 trilyon 912 milyar liraya yükselerek yüzde 54,7 artış kaydetti.

Sigortaya tabi mevduatlar da 9 ayda yüzde 41,4 artarak 6 trilyon 198 milyar liraya çıktı.

BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı! BofA, bugün açık ara o hisseyi topladı! BofA'dan o hissede 800 milyon TL'lik yüklü satış! BofA'dan o hissede 1.6 milyar TL'lik yüklü satış! Manipülasyon operasyonuna neden olan hisse belli oldu Günün önemli şirket ve sektör haberleri