Beyaz Saray'dan Powell'a faiz indir baskısı

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kevin Hassett, Fed'in gelecek haftaki toplantısında faiz indirmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kevin Hassett, Fed'in gelecek haftaki toplantısında faiz indirmesi gerektiğini söyledi. Hassett, Mayıs ayında görev süresi dolacak olan Fed Başkanı Powell'ın yerine gelecek adaylar listesinin favori ismi olarak biliniyor. 

Fed'in yılın son toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağını tahmin eden Hassett, "Uzun vadede çok daha düşük faiz oranlarına ulaşmayı istiyoruz. Şu an eğer konsensüs 25 baz puan faiz indirimi yönünde oluştuysa, bunu kabul ederiz" şeklinde konuştu. 

Hassett, Fed başkanlığı konusunda adının geçmesinden onur duyduğunu da belirtti. ABD Başkanı Trump'ın yeni Fed Başkanını gelecek yılın başında açıklayacağı tahmin ediliyor. 

BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı! BofA, bugün açık ara o hisseyi topladı! BofA'dan o hissede 800 milyon TL'lik yüklü satış! BofA'dan o hissede 1.6 milyar TL'lik yüklü satış! Manipülasyon operasyonuna neden olan hisse belli oldu Günün önemli şirket ve sektör haberleri