Bir hisse, bir analiz: 'AL' tavsiyesi verdi

İş Yatırım, hisse değerlendirmesinde güçlü operasyonel sonuçlar ile net kar beklentilerinin üzerinde kar yazan Mavi Giyim için 60 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu.

Ayrıntılar şu şekilde:

"Kapanış (TL) : 47.4 - Hedef Fiyat (TL) : 60 - Piyasa Deg.(TL) : 2354 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 7.97    ?

MAVI TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 26.58 Analist:  mkucukmeral@isyatirim.com.tr

MAVI 3Ç20 Finansal Sonuçları: Güçlü operasyonel sonuçlar   

Güçlü operasyonel sonuçlar ile net kar beklentileri aştı: Mavi 3Ç20'da 78mn TL net kar açıkladı. Net kar piyasa beklentisi 39 milyon TL'nin iki katı gerçekleşti. Net kardaki pozitif sürpriz büyük ölçüde  operasyonel karın beklentileri %23 aşmasından kaynaklandı.

Net  satışlar yasakların kalkması ile birlikte kısmen toparlanarak yıllık  bazda %2 yükseliş ile 827 mn TL'ye ulaştı. Piyasa beklentisi 782  milyon TL'nin %6 üzerinde gerçekleşti. Uluslararası satışlar 3Ç20'de  yıllık bazda %32 büyüme ile 172 milyon TL'ye ulaştı.

Türkiye satışları pandemi ile alakalı kısıtların sona ermesi ile önceki çeyreklere göre toparlanmasına rağmen yıllık bazda %3 daralma ile 655 milyon TL'ye geriledi. Pandemi döneminde değişen tüketici davranışlarının katkısıyla Mavi.com ve online pazar yerleri üzerinden gerçekleştirilen  online satışlar yıllık bazda %113 gibi oldukça güçlü büyüme gösterdi.

Türkiye'de %161, yurtdışı faaliyetlerinde %57 artış gerçekleşti. Bu  sayede online kanalın satışlardaki payı 9A20'de %11'e yükselirken  geçen sene aynı dönem %4 seviyesindeydi. FAVÖK yıllık bazda %6 daralma  ile 196 milyon TL'ye geriledi. Operasyonel karlılıktaki gerilemeye  rağmen, FAVÖK piyasa beklentisi 159 milyon TL'nin %23 üzerinde  gerçekleşti.

Sonuçların ardında Şirket yönetimi sonuçların  beklentileri dahilinde olduğunu belirterek öngörüleri değiştirmeyerek  sabit tuttu. Net karın güçlü operasyonel sonuçlar nedeniyle  beklentileri aşması sonucu piyasa tepkisinin olumlu olmasını  bekliyoruz. Hisse 60 TL hedef değerimize %27 getiri potansiyeli  sunuyor. AL tavsiyemizi yineliyoruz."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Koton'un halka arz sonuçları açıklandı BofA, o hissede yüklü alım yaptı Son 5 halka arzın en çok kazandıranı o hisse oldu Altınay Savunma Teknolojileri kaç lot verir? O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı