Bir hisse, bir analiz: 'AL' tavsiyesi verdi

Vakıf Yatırım, Sabancı Holding için hedef fiyatını 87,0 TL'den 116,0 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'AL' olarak korudu.

Sabancı Holding (SAHOL): Holding tarafından açıklanan enflasyon muhasebesi uygulanmış konsolide finansallara göre şirket, 2023 yılını yıllık %61 düşüşle 15,4 mlr TL net kar ile tamamladı. 2023 yılında şirketin kombine gelirleri, enflasyon muhasebesi hariç bakıldığında, bankacılık iş kolunun önemli katkısıyla yıllık %57 artış kaydetti. Kombine FAVÖK yıllık %23, konsolide net kar ise yıllık %20 artış gösterdi.

Enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda ise gelirdeki büyüme yıllık %6 seviyesinde kalırken, FAVÖK %18 düşüş kaydetti. Segmentler bazında bakıldığında enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda, FAVÖK marjlarında daralma ön plana çıktı. Holding solo net nakit pozisyonu ise 2023 yılı sonunda 7 mlr TL’e ulaştı.

Holding, finansal sonuçlarla birlikte hisse başına brüt 2,943 TL nakit kar payının 2 Mayıs tarihinden itibaren dağıtılmasını, 29 Nisan tarihli genel kurul onayına sunacağını açıkladı.

Yorum: Şirket hisseleri son bir ayda endeksi %10,5 yenerken, yılbaşından bu yana da endekste %17 pozitif ayrıştı. Bununla birlikte piyasa, enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallarda net karlılık tarafında yaşanan gerilemeleri negatif fiyatlama eğiliminde. Dolayısıyla da açıklanan finansallara piyasa tepkisinin negatif olması beklenebilir.

Net aktif değerine göre %38 iskontolu işlem gören Sabancı Holding için, iştiraklerindeki değerlemelerdeki güncellemelerimiz sonrasında hisse başı fiyat hedefimizi 116 TL (önceki: 87 TL) seviyesine yükseltiyoruz. Kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerilerimiz sürüyor.

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA'nın geçen hafta aldığı 2 hisse dikkat çekti BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı