Bir hisse, bir analiz: THY

Yapı Kredi Yatırım, THY hissesiyle ilgili bir analiz rapor paylaştı.

Yapı Kredi Yatırım, THY için 3,05 dolar hedef fiyatını ve "al" tavsiyesini korudu.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Türk Hava Yolları, 4Ç21 finansallarında 225 milyon dolar net kar açıkladı. Piyasa beklentisi 214 milyon dolar, bizim beklentimiz 301 milyon dolardı. Şirketin 1,143 milyon dolar açıklanan VAFÖK değeri de, piyasa beklentisi 854 milyon dolar, bizim tahminimiz 905 milyon dolardı.

Kriz öncesi döneme göre 3 katına çıkan ve yolcu gelirlerindeki zayıflığı kapatarak, çeyreksel bazda cironun Pandemi öncesi dönemi geçmesini sağlayan kargo gelirleri bir kez daha sonuçların en öne çıkan tarafı gözükmektedir.

Şirket yılı 4 milyar dolar kargo geliriyle kapadı. Operasyonel taraftaki bu iyileşme finansman giderlerinde bizim beklediğimizden daha yüksek gerçekleşen artış nedeniyle net kara yansıyamadı ancak şirket yine de sezonsal olarak zayıf bir çeyrekte 225 milyon dolar net kar elde etmeyi başardı.

Sonuçların detayına baktıkça, yorumlarımızı genişleteceğiz ancak şu aşamada ilk yorumumuz sonuçların güçlü ciro ve marj sonuçları ışığında olumlu olduğu ve hisse fiyatını destekleyebileceği yönünde. Hisse için AL önerimizi, 3,05 dolar hisse başı hedef fiyatla muhafaza ediyoruz.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor