Bir hisse, bir analiz: 'TUT' verdi

Vakıf Yatırım, Albaraka Türk hedef fiyatını 1,38 TL'den 1,00 TL'ye  revize etti, 'TUT' tavsiyesini korudu. Değerlendirmede, 'Beklentilerin altında gerçekleşen 1Ç net karının hisse  performansına etkisinin negatif olacağını değerlendiriyoruz.' denildi.

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"(-) Albaraka Türk Katılım Bankası (ALBRK): Banka 2020 yılının ilk  çeyreği için tahminlerimizin (- %52) ve piyasa beklentisinin (-%49,0)  altında 12,0 mn TL net kar açıkladı. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre %76,8, yıllık %55,6 oranında düşüşe işaret etmektedir.

1Ç’de bankanın  net ticari karın ve komisyon gelirlerinin beklentimizin altında  gerçekleşmesi, net kar tahminimizde üzerinde aşağı yönlü sapmaya neden  oldu. Banka’nın ilk çeyrekte net kar payı gelirleri bir önceki çeyreğe  göre sınırlı değişim göstererek 373 mn TL olurken, komisyon gelirleri  aynı dönemde %19,0 oranında düşüş ile 61 mn TL’ye geriledi.

Ayrıca 1Ç’de net ticari karın çeyreksel %74,0 gerilemesi, bankanın net dönem  karına önemli derecede düşüş getirdiği görülmektedir. Diğer yandan,  bankanın 1Ç’de yılsonuna göre karşılık oranlarını arttırırken, güçlü  kredi büyümesinin etkisi ile Takipteki Krediler Oranı %7,25’den
%6,76’ya geriledi. Banka’nın ilk çeyrekte toplam kredi büyümesi %14,0  düzeyinde gerçekleşti. Aynı dönemde banka hem TL (+%8,9) hem de YP
(dolar bazında +%8,9) kredilerde oldukça güçlü büyüme elde etti.

Fonlama tarafında ise, bankanın 1Ç’de TL toplanan fonlar hacmi  yılsonuna göre %9,2 artarken, dolar bazında YP fonlar ise %1,8  daraldı.

Yorum: Beklentilerin altında gerçekleşen 1Ç net karının hisse  performansına etkisinin negatif olacağını değerlendiriyoruz.

Banka için 2020 yılına yönelik öngördüğümüz gelirlerde aşağı yönlü  revizyon ve daha yüksek risk maliyeti beklentimiz sonucunda net kar  tahminimizi 261 mn TL’den 64 mn TL (y/y:+%0,4)’ye güncelliyoruz. Banka  için hedef fiyatımızı ise 1,38 TL’den 1,0 TL’ye revize ederken, kısa  vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “TUT” olan önerimizi  koruyoruz."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor