BIST Sınai Endeksi dipten yüzde 50 yükseldi

Borsa İstanbul'da işlem gören sanayi şirketlerinin listelendiği Sınai Endeksi dipten yüzde 50 yükseldi. Koronavirüs pandemisinden kaynaklı küresel satış ile birlikte Mart ayında 98,837 puana kadar gerileyen endeks, mali ve parasal desteklerin etkisiyle toparlanmanın beklenenden hızlı olabileceğine yönelik iyimserlik ile tekrar yükselişe geçerek 142,806 puana kadar yükseldi.

Bloomberg HT'nin haberine göre Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören sanayi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yer aldığı Sınai Endeksi Mart ayındaki dip seviyesinden yüzde 50 yükseldi.

Koronavirüs pandemisinden kaynaklı küresel satış ile birlikte Mart ayında 98,837 puana kadar gerileyen endeks, mali ve parasal desteklerin etkisiyle toparlanmanın beklenenden hızlı olabileceğine yönelik iyimserlik ile tekrar yükselişe geçerek 142,806 puana kadar tırmandı.

Endeks Ocak ortasında kaydedilen 148,532 puanlık zirvesinden kabaca yüzde 5 aşağıda bulunuyor.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler