BNP Paribas, model portföyünde bankaların ağırlığını düşürdü

BNP Paribas, model portföyünde bankaların ağırlığını düşürdü. BIST 100 içinde yüzde 27,4 olan bankaların ağırlığı BNP Paribas'ın model portföyünde yüzde 26,0 olarak belirlendi.

BNP Paribas, bankalar için tavsiyesini "ağırlığını artır"dan "piyasa-ağırlığı"daha az agresif bir model portföye geçiş yaptığını bildirdi.

BNP, 2018 Ağustos ayından bu yana bankalar için tavsiyesini "ağırlığını artır" olarak tuttuğunu ve Ağustos 2018 sonundan bu yana BIST 100'ün yüzde 41 üzerinde performans gösteren banka hisselerinin bu performansın 13 puanlık bölümünün son 3 haftada gerçekleştiğini vurguladı.

BIST 100 içinde yüzde 27,4 olan bankaların ağırlığı BNP Paribas'ın  model portföyürde yüzde 26,0 olarak belirlendi.

Global merkez bankalarının güvercin tutumlarını hesaba katarak piyasa konusunda yapıcı görüşülerini devam ettirdiklerini belirten BNP Paribas, model portföyüne Petkim ve Hektaş'ı ekledi. Portföyden Erdemir, Aksigorta ve Coca-Cola İçecek çıktı.

BNP Paribas, en az tercih ettikleri hisseler listesine ise YKB'yi dahil etti. En az tercih edilen hisseler listesinden de MLP Sağlık ve Şişe Cam çıkarıldı.

Model portföye eklenen Petkim'in ağırlığı yüzde 11,0 olarak belirlenirken hedef fiyat 4,79 TL oldu. Hektaş'ın ağırlığı ise yüzde 7,0 oldu.

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı