Borsa İstanbul'dan 'emir iptali' değişikliği

Borsa İstanbul'dan yapılan çıklamada, pay piyasasında açılış seansı uygulanan tüm sermaye piyasası araçlarında, açılış seanslarında "piyasa" ve "piyasadan limite" emir türlerinin girilemeyeceği ve açılış seansının son 5 dakikasında emir iptali yapılamayacağı belirtildi.

Borsa İstanbul A.Ş, pay piyasasında açılış seansının son 5 dakikasında emir iptali yapılabilmesi uygulamasına son verildiğini duyurdu.

Açıklamada, pay piyasasında açılış seansı uygulanan tüm sermaye piyasası araçlarında, açılış seanslarında "piyasa" ve "piyasadan limite" emir türlerinin girilemeyeceği ve açılış seansının son 5 dakikasında emir iptali yapılamayacağı belirtildi.

Yeni işlem kurallarına göre oluşturulacak seans bölümleri ve seans akışlarının "connect.borsaistanbul.com" üzerinden paylaşılacağı ifade edildi.

Öte yandan uygulamanın 1 Mart 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği bildirildi.

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı