Borsa sistemi nasıl işler?

Borsanın işleyişi veya sistemi aracılar sayesinde alıcı ile satıcının karşılaştığı bir pazar olarak tanımlanabilir. Taraflar arasında hisse senedi, tahvil, bono gibi yatırım araçları, belli kurallar çerçevesinde el değiştirmektedir. Borsada alım-satım işlemleri, elektronik ortamda arz ve talebe göre gerçekleşir.

Borsa sistemi borsada yapılan ve gerçekleşen işlemler, arz-talep dengesine göre yapılmaktadır. Yani borsadan bir hisse senedi almak istiyorsanız, sizin bu talebinizi karşılayan başka bir emir olmalıdır. Yani siz almak isterken, satmayı düşünen yatırımcılar da olmalıdır. Aynı zamanda borsada birikimlerinizi değerlendirmenizi sağlayan sistemin çalışmasını da çözmelisiniz.

Bir hisse senedi satın alacağınızı varsayarsak; fiyatlar düşükken alım, yüksekken satış gerçekleştirilmektedir. Bu konuda başarılı olmak içinse, mutlaka piyasa takibi yapılmalıdır. Borsanın çalışma sistemi içerisinde yer alan en önemli konular, farklı yatırım araçlarından oluşan bir portföy ve fiyatlarda yaşanan dalgalanmalardır. Bu noktada başarılı olmaya çalışmalısınız. Ayrıca borsada işlem yapmak istiyorsanız, mutlaka piyasa hakkında bilgi edinmeli ve belli bir deneyim kazanmalısınız.

Kaynak: https://bilgihanem.com/borsa-nedir/#borsa_nasil_calisir

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket daha bedelsiz kararı aldı