Borsada 'enflasyon' yükselişi!

Enflasyon verisinin piyasa beklentisinin altında gelmesi, Borsa İstanbul’da pozitif hava estirdi. BIST 100 endeksi 4,5 ayın zirvesine çıkarken, bankacılık hisseleri yükselişe öncülük etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2025 dönemine ilişkin enflasyon verilerini yayımladı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre %2,06 oranında artarken, yıllık enflasyon %33,52 olarak kaydedildi. Ekonomistlerin öngörüsü, aylık TÜFE’nin %2,34 artması ve yıllık bazda %33,90 seviyesine gerilemesi yönündeydi.

Verinin beklentilerin altında kalması, finansal piyasalarda olumlu bir hava estirdi. Borsa İstanbul’da endeksler yükselişe geçti. BIST 100 endeksi, gün içerisinde 10.926 puanı görerek son 4,5 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Özellikle bankacılık hisselerinde dikkat çekici bir yükseliş yaşanırken, bankacılık endeksi %3,5'in üzerinde prim yaptı.

Borsa İstanbul’da Güçlü Başlangıç ve Hızlanan Yükseliş

Güne %0,56 oranında yükselişle 10.807 puandan başlayan BIST 100 endeksi, enflasyon verisinin ardından ivmesini artırarak 10.926 puana kadar yükseldi. Saat 11.11 itibarıyla endeks, %1,02 değer kazancıyla 10.856 puandan işlem görüyordu.

Bankacılık endeksi güne %0,75, holding endeksi ise %0,52 yükselişle başladı. Gün ortasına gelinirken bu kazançlar sırasıyla %2,23 ve %1,01 seviyelerine ulaştı.

Teknik analiz açısından bakıldığında, BIST 100 endeksinde 10.900 ve 11.000 puan seviyeleri önemli direnç noktaları olarak öne çıkarken, aşağı yönlü hareketlerde 10.700 ve 10.600 puan seviyeleri destek olarak izleniyor.

Geçtiğimiz cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izlenen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü %0,04’lük sınırlı bir artışla 10.746,98 puandan tamamlamıştı.

BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı! BofA, bugün açık ara o hisseyi topladı! BofA'dan o hissede 800 milyon TL'lik yüklü satış! BofA'dan o hissede 1.6 milyar TL'lik yüklü satış! Manipülasyon operasyonuna neden olan hisse belli oldu Günün önemli şirket ve sektör haberleri