Borsanın en çok konuşulan hissesi: Dünden bugüne SASA

Son zamanlarda Borsa İstanbul’un en popüler şirketlerinden biri olan SASA Polyester hissesinde son 2 ayda yaşanan fiyat artışı ve sonrasında yaşanan sert düşüş sonrası SASA Polyester ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun açıklamaları kamuoyunda geniş yankı buldu. Peki SASA kaç yılında kuruldu, yükselişi, ortaklık yapısı ve hissenin mevcut görünümü nasıl? İşte detaylar...

Son zamanlarda Borsa İstanbul’un en popüler şirketlerinden biri olan SASA Polyester hakkındaki genel bilgileri içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

SASA nedir, ne zaman ve kim tarafından kurulmuştur?

SASA Polyester Sanayi (SASA) Anonim Şirketi, 8 Kasım 1966’da Adana’da kuruldu. Şirket, polyester elyaf, iplik ve ilgili ürünler ve ara ürünlerin üretimi ve pazarlanması gibi faaliyetlerde bulunuyor. Şirketin ürün portföyü PET reçine, polyester kopolimerler ve siyah polyester gibi PET çözümler ile PBT reçine gibi PBT çözümler, PETG ve PCT gibi kristal netliğinde polimerler, dimetil tereftalat (DMT), polyester polioller, BME, POY, tekstürize iplik, düz iplik ve DO'dan oluşuyor.

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti İşlem göreceği tarih belli oldu Yabancı bir haftadır bu hisseleri topluyor!