Bu yıl halka arz olan ve arz fiyatının altındaki 7 hisse
2025 yılında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan 7 halka arz hissesi, yıl sonuna yaklaşırken arz fiyatının altında işlem görüyor. En yüksek kayıplar Akfen İnşaat ve Seranit hisselerinde yaşandı.
2025 yılı, Borsa İstanbul’da halka arz açısından hareketli geçerken, yıl içinde işlem görmeye başlayan bazı yeni hisseler yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı.
Verilere göre Enda Enerji (#ENDAE), Kalyon Güneş Teknolojileri (#KLYPV), Birleşim Grup (#BIGEN), Seranit (#SERNT), Mopaş (#MOPAS), Akfen İnşaat (#AKFIS) ve Armada Gıda (#ARMGD) hisseleri, halka arz fiyatlarının altında işlem görüyor.
Bu hisseler arasında en yüksek değer kaybı yaşayanlar Akfen İnşaat (%-42) ve Seranit (%-25) olurken, Kalyon PV ve Enda Enerji hisselerinde düşüş %16 seviyelerinde gerçekleşti.
2025 yılı boyunca 15’ten fazla şirketin halka arz edildiği Borsa İstanbul’da, özellikle yılın ilk yarısında yoğun talep gören bazı hisselerde fiyat düzeltmeleri öne çıkıyor.
Yatırımcısına En Çok Kazandıranlar
Aynı dönemde bazı halka arz hisseleri ise yatırımcısına dikkat çekici getiriler sağladı.
Verilere göre;
-
Destek Finans (#DSTKF): %1428
-
Bulls GSYO (#BULGS): %268
-
Vişne Maden (#VSNMD): %220
-
Ecogreen Enerji (#ECOGR): %114
oranında prim yaptı.