Çimsa hissesinde 'TUT' önerisi

Vakıf Yatırım, Çimsa için 9,65 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu. Raporda, 'kısa vadeli Endekse Paralel Getiri, uzun vadeli TUT önerilerimizi sürdürüyoruz.' denildi.

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Çimsa (CIMSA): 4Ç19’da hem bizim (2 mn TL) hem de piyasa (7 mn TL) net kar beklentilerinin tersine 18 mn TL net zarar açıkladı.

Şirket 4Ç18’de 61,7 mn TL zarar açıklamıştı. Operasyonel tarafta gözlenen kısmi toparlanma, kaydedilen esas faaliyetler kaynaklı kur farkı geliri ve net finansal giderlerdeki azalma, yıllık bazda net zarardaki gerilemede etkili oldu.

Çimsa’nın 4Ç19’da satış gelirleri bizim (454 mn TL) ve piyasa beklentilerine (449 mn TL) paralel, yıllık %12 artışla 441 mn TL’ye yükseldi. FAVÖK tarafında ise hem bizim (64 mn TL) hem de piyasa beklentileri (73 mn TL) altında, yıllık %16 artışla 47 mn TL FAVÖK kaydedildi.

4Ç19’da FAVÖK marjı ise yıllık bazda 0,4 puan artışla %10,7 gerçekleşerek, hem bizim (%14,1) hem de piyasa beklentilerinin (%16,3) altında kaldı. Yorum: Yılın son çeyreğinde şirketin finansalları operasyonel ve net karlılık tarafında beklentiler altında kaldı. Şirket hisseleri yılbaşından bu yana endekse göre %2,6 pozitif ayrışırken, finansalların hisse performansına sınırlı negatif yansımasını bekliyoruz.

Çimsa için 9,65 TL hisse başı fiyat hedefimizi, kısa vadeli Endekse Paralel Getiri, uzun vadeli TUT önerilerimizi sürdürüyoruz.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı Koton'un halka arz sonuçları açıklandı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler