Çin Blockchain Çalışmalarına Hız Kazandırıyor

Çin'in Shenzhen Nanshan Bölgesi hükümeti, çokuluslu telekomünikasyon ve tüketici elektroniği devi Huawei ile bölgedeki diğer teknolojilerin yanı sıra blockchain'in benimsenmesini artırmak için bir anlaşma yaptığını açıkladı.

Yerel gazeteden The Global Times'ın 13 Nisan tarihli raporuna göre, Nanshan hükümeti ve Huawei, blok zinciri, yapay zeka, büyük veri ve 5G'nin uygulanmasını hızlandırmak için Kunpeng endüstriyel gösteri bölgesini kurmak için birlikte çalışacaklar. Çin aynı zamanda dijital para birimi yaratma konusunda da adımlar atmaya devam ediyor

Her iki taraf da hareketin şehri yonga endüstrisi ve diğer ileri teknolojiler için örnek bir bölgeye dönüştürmesi gerektiği konusunda hemfikir.

Bitcoin’e yasak getiren Çin’in blockchain gelişimi için önemli bir şehir olarak Shenzhen

Hong Kong ve Çin arasındaki ticari bağlantı noktası olarak kabul edilen Shenzhen'in ülkede blockchain dostu bir şehir olarak güçlendirilmesinin duyurulması, bu teknolojinin geliştirilmesinde ulusal hükümet için sahip olduğu önemi fark ediyor.

Kriptokoin’in bildirdiği gibi Çin blok zinciri konusundaki adımlarını hızlandırıyor. Huawei, Çin Halk Bankası (PBoC) ile stratejik bir işbirliği anlaşması imzaladı. Sınırlı detaylar kamuoyuna duyurulmasına rağmen, telekomünikasyon devi ülkede blok zincirinin benimsenmesini güçlendirmek için önlemler geliştiriyor.

Nisan 2018'de Huawei, Hyperledger tabanlı bir hizmet olarak blok zinciri olan Blockchain Hizmetini başlattı.

Geçmişte Çin hükümeti ve Huawei ortaklıkları ayrıca, PBoC Eylül ayında, Huawei ve Çin'deki en büyük ticari bankalarla birlikte dijital para birimini Shenzhen'de test etmeye başladığını duyurdu.

Basın süresi itibariyle, Huawei, Nanshan Shenzhen hükümeti ile yapılan anlaşmanın resmileştirildiğini bildiren bir açıklama yapmadı ve konuyla ilgili ek yorumlar yayınlamadı.

Blockchain Nedir?

Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun geliştirdiği blok zinciri teknolojisi Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin gibi kripto paraların temelini oluşturmanın yanı sıra, Çin, Fransa gibi ülkelerin dijital para birimi çalışmaları için de önemli bir yere sahip. 

Bitcoin fiyatı yayın saati itibariyle 7.000 doların altında seyrediyor. Kripto para birimi 2020 yılında 10.000 doların üstünü gördükten sonra virüs krizi ile birlikte tekrardan 6.000 dolara kadar gerilemişti. 

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor