Commerzbank, 9 bin kişiyi işten çıkaracak!

Handelsblatt'a göre Commerzbank 9 bin kişiyi işten çıkaracak... Handelsblatt gazetesinin finans sektöründen kaynaklara dayandırdığı haberine göre Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank, yeniden yapılanma planı çerçevesinde 9 bin civarında personelini işten çıkarmayı planlıyor.

Handelsblatt gazetesinin finans sektöründen kaynaklara dayandırdığı haberine göre Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank, yeniden yapılanma planı çerçevesinde 9 bin civarında personelini işten 

çıkarmayı planlıyor. 

     


ECB'nin negatif faiz politikası nedeniyle Alman bankaları karlılıklarını artırmak amacıyla maliyetleri kurumsal yatırımcılara yansıtmanın, perakende mudiler için harçları artırmanın yollarını arıyorlar.  

   


Handelsblatt'a göre Commerzbank'ın yeniden yapılanması 2020 yılına kadar 1 milyar euroya varan bir maliyet ile devam edecek. Yeniden yapılanma çerçevesinde 2016 yılı için temettü ödenmeyecek. (Foreks)


BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor