DOAS hissesinde brüt takas kararı

Doğuş Otomotiv DOAS.E paylarında Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında  2 Nisan seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, DOAS.E paylarında 19/03/2020  tarihli işlemlerden  (seans başından) 02/04/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler  pazar değişimi ve diğer  nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından  ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

SPK'nın 02/03/2020 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar açığa satış  işlemleri yasaklanmıştır."

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket daha bedelsiz kararı aldı