Dolar/TL'de 'soykırım' yükselişi

Döviz kurlarında yükseliş yeni haftanın ilk gününde de devam ediyor. Üst üste 7. günde de yükselen dolar/TL, 8,45'in üzerinde değerlenirken euro/TL ise 10,20'yi aştı.

Yurt içinde bugün Kabine toplantısından çıkacak sonuç, kapasite kullanım oranı izlenirken, yurt dışında Almanya IFO ve ABD dayanıklı mal siparişleri verileri öne çıkıyor.

ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ve Merkez Bankası'nın açıklamalarının ardından Türkiye ekonomisine yönelik devam eden risklerin etkisiyle dolar/TL, 8,4 üzerinde baskı altında.

Geçtiğimiz hafta oldukça hareketli günler geçiren döviz kurları yüzde 4'ün üzerinde  yükselişle haftayı kapatmıştı. Cuma günkü kapanış seviyesi 8,35 olan dolar/TL bu sabah saatlerinde 8,44'e kadar tırmandı. Euro/TL ise 10,20'nin üzerine çıkarken 10,22 seviyeleri görüldü. 

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti İşlem göreceği tarih belli oldu Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor