Enflasyon muhasebesi yapmayacak borsa şirketleri

Vergi Usul Kanunu’nda enflasyon düzeltmesi olarak tanımlanan 'Enflasyon Muhasebesi', 20 yıl sonra yeniden uygulanacak. BDDK daha önce Bankalar, Faktöring şirketleri, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinde enflasyon düzeltmesi uygulanmayacağını açıklamıştı. Ayrıca tebliğe göre TL dışında gelir kaynağı olan şirketler de enflasyon muhasebesinden muaf olacak. Bu şirketleri sizler için derledik.

 BDDK, Enflasyon Muhasebesi uygulamasının detaylarına ilişkin verdiği bilgi de Bankalar, Faktöring şirketleri, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinde enflasyon düzeltmesi uygulanmayacağını açıklamıştı.  Öte yandan tebliğe göre TL dışında gelir kaynağı olan şirketler de enflasyon muhasebesinden muaf olacak. Bu şirketleri sizler için derledik. (Kaynak: Halk Yatırım)

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 5 hisse