Erdoğan'dan manipülatörlere gözdağı: Tamahkarlara meydanı boş bırakmayacağız

“Borsa İstanbul'un Kuruluşunun 150. Yıl Dönümü” programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Borsa İstanbul'un Kuruluşunun 150. Yıl Dönümü” programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Borsamız 150 yıllık köklü tarihiyle Türkiye'nin son bir buçuk asırdaki inişli çıkışlı yolculuğunun en yakın şahitleri arasında yer alıyor.

- Borsa İstanbul’u daha dinamik hale getirdik, Varlık Fonu’na dahil ettik, yapısal dönüşüm sürecini tamamlamış olduk.

- Darbelerden ekonomik krizlere hatta savaşlara kadar son 150 yıl başımıza gelen her türlü olay borsamızı da etkilemiştir.

- Seçim öncesi muhalefetin adayı tarafından Borsa İstanbul’u yıpratmaya yönelik bütüncül bir kampanya yürütüldü.

- Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz.

- Yatırım, üretim, istihdam ve ihracata dayalı ekonomik atılımları sürdürürken birçok düzenleme yaptık. 

- Vatandaşımızın gönül huzuruyla birikimlerini değerlendireceği ve reel ekonominin istifadesine sunacağı bir iklimi tesis etmekte kararlıyız.

- Enflasyondaki artışın kontrol altına alınmasıyla birlikte ülkemize kaynak akışının hızlanacağına inanıyoruz.

- Enflasyondaki dengelenmeye bağlı olarak Borsa'mızın derinliği artacak ve yatırımcılarımız finansman kaynaklarına daha rahat erişebilecektir.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Koton'un halka arz sonuçları açıklandı BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Son 5 halka arzın en çok kazandıranı o hisse oldu Altınay Savunma Teknolojileri kaç lot verir?