Fed Anketi: Enflasyon beklentisi arttı

ABD’de kısa vadeli enflasyon beklentisi yüzde 3,4’e, gıda fiyatı beklentisi yüzde 5,8’e yükseldi.

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi’nin Eylül ayı Tüketici Beklentileri Anketi sonuçlarına göre, kısa vadeli enflasyon beklentisi yüzde 3,4’e çıktı. Bu oran, bir önceki aya göre 0,2 puan artış anlamına geliyor.

Orta vadeli enflasyon beklentisi yüzde 3 seviyesinde sabit kalırken, uzun vadeli beklenti yüzde 2,9’dan yüzde 3’e yükseldi.

Yaklaşık 1300 hanenin katıldığı ankette, iş bulma olasılığına dair algıda sınırlı bir toparlanma görülse de genel iş gücü piyasası beklentileri zayıf seyrini sürdürdü.

Hane gelir artışı beklentisi yüzde 2,9’da kalırken, harcamalardaki artış beklentisi yüzde 4,7’ye geriledi.

Gıda fiyatı beklentisi 2023’ten bu yana en yüksek seviyede
Katılımcıların maliyet artışı beklentileri gıda için yüzde 5,8’e çıkarak Mart 2023’ten bu yana en yüksek düzeyine ulaştı. Benzin için yüzde 4,2, sağlık hizmetleri için yüzde 9,3, kira için yüzde 7, üniversite eğitimi için ise yüzde 7 olarak ölçüldü.

ABD’de TÜFE, ağustosta aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 2,9 artmıştı. Eylül ayına ilişkin TÜFE verilerinin ise federal hükümetin kapanma durumunun devam etmesi halinde yayımlanmayabileceği belirtiliyor.

BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı! BofA, bugün açık ara o hisseyi topladı! BofA'dan o hissede 800 milyon TL'lik yüklü satış! BofA'dan o hissede 1.6 milyar TL'lik yüklü satış! Manipülasyon operasyonuna neden olan hisse belli oldu Günün önemli şirket ve sektör haberleri