Fed, KOBİ kredi programını başlamadan genişletti

Fed, üç hafta önce açıkladığı 600 milyar dolar büyüklüğündeki KOBİ kredi programını daha başlamadan genişletmeye karar verdi. Bankadan yapılan açıklamada değişikliğin 2 binden fazla şirket ve şahıstan talep gelmesi üzerine yapıldığı belirtildi.

Fed, üç hafta önce açıkladığı 600 milyar dolar büyüklüğündeki KOBİ kredi programını daha başlamadan genişletmeye karar verdi

Fed COVID-19’un neden olduğu ekonomik hasara karşı üç hafta önce açıkladığı ve yakında başlaması beklenen 600 milyar dolar büyüklüğündeki KOBİ kredi programının (Main Street Lending Program - MSLP) kapsamını genişleteceğini, koşullarını çeşitlendireceğini duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada değişikliğin 2 binden fazla şirket ve şahıstan talep gelmesi üzerine yapıldığı belirtildi.

Yapılan en önemli değişiklik belirli kredilerde minimum büyüklüğünün 1 milyon dolardan 500 bin dolara düşürülmesi. Böylece daha fazla şirket kredi alabilecek, öte yandan bankaların üstlendiği risk de artmış olacak.

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket daha bedelsiz kararı aldı