Fitch’ten Arçelik açıklaması

Fitch, ‘Hitachi'nin Japonya dışındaki beyaz eşya faaliyetlerinin satın alınmasının Arçelik'in notlarına etkisi yok.’ açıklamasında bulundu. Fitch, bu satın almanın Arçelik'in faaliyetlerden sağlanan nakit  akışına (FFO) sınırlı etkisinin olacağını öngördü.

Fitch Ratings, Hitachi'nin Japonya dışındaki beyaz eşya faaliyetlerini satın almasının Arçelik'in kredi notları üzerine bir etkisi olmadığını bildirdi.

Fitch, bu satın almanın Arçelik'in faaliyetlerden sağlanan nakit  akışına (FFO) sınırlı etkisinin olacağını öngördüklerini belirtirken,  bu oranın orta vadede 2,5 seviyesinin altında kalmaya devam edeceğini  öngördüklerini vurguladı.

Arçelik'in EBITDA marjının orta vadedei yüzde 9 civarında olmaya  devam etmesini bekleyen Fitch, Hitachi satın almasının Arçelik'in  coğrafik çeşitlilik stratjini tamamlayacağını da vurguladı.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor